Richemont Club Blog logo

Croatia Richemont_HR_Croatia_15_aniversary_2017

Published: 23 September 2017 | by Richemont Klub Croatia

0

Svečana akademija povodom 15. obljetnice Richemont kluba

Petnaesta godišnjica Richemont kluba Hrvatske ponosno je obilježena Svečanom akademijom održanom 14. rujna 2017. godine u Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, zajedno s obilježavanjem 25. godišnjice tvrtke TIM ZIP, članice Richemont kluba.

Brojna velika imena kako hrvatskog tako i regionalnog pekarstva prisustvovala su svečanom događanju. Važno je napomenuti da su poseban doprinos ceremoniji dale najvažnije osobe Međunarodnog Richemont kluba, kao na primjer predsjednik IRC-a, John Slattery (i njegova supruga Mel) te njegov potpredsjednik, Jorge Pastor Moreno, aktualni predsjednik španjolskog Richemont kluba. Događanju su prisustvovali i predsjednik švicarskog Richemont kluba, Francois Wolfisberg (sa suprugom Liz), kao i Hubert Fischl, predsjednik austrijskog Richemont kluba.

RICHEMONT_HR_Svjetlana MakajNova predsjednica hrvatskog Richemont kluba, Svjetlana Makaj, direktorica EKOS pekarnice iz Varaždina i direktor Kluba, Vladimir Bulić, predsjednik Uprave tvrtke TIM ZIP pozdravili su posjetitelje prikladnim govorom. Rukovodeći ljudi Međunarodnog Kluba, John Slattery  i Jorge Pastor Moreno, zahvalili su domaćinima na prelijepom događanju te na dugogodišnjoj izvrsnoj suradnji, a prisutnima se obratio i Stjepan Varga, predsjednik Uprave Čakovečkih mlinova, koji je u svom govoru pohvalio sveukupni dosadašnji rad domaćina događanja.

Prigodan govor posjetiteljima uputio je i zagrebački gradonačelnik, gospodin Milan Bandić, koji je ponosno čestitao domaćinima na ukupnom uloženom trudu.

Harmoničnoj i dostojanstvenoj atmosferi Akademije doprinijela su neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene. Operna pjevačica Sandra Bagarić, violončelistica Ana Rucner i Darko Domitrović na klavijaturama svojim su moćnim izvedbama ostavili goste bez daha. Za prekrasnu izvedbu pjesme „Balada o kruhu“, koju je prije mnogo godina za TIM ZIP skladao pokojni Arsen Dedić,  zaslužni su Luka Bulić kao vokal, direktor Sektora sirovina tvrtke TIM ZIP, Andrej Hanžek na violini, te već spomenuti Darko Domitrović na pianinu. Svi prisutni bili su zadivljeni izvrsnom organizacijom i izvedbama prepunim emocijama.

Gostima događanja dodijeljena je prigodna mapa jednog od najcjenjenijih hrvatskih akademskih slikara, bivšeg dekana Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Vjekoslava Stipice. Osim slika, mapa sadrži i prigodnu poemu Kruh autora Enesa Kiševića koji je svoj recital izveo i uživo pred publikom.

Nova stručna knjiga

Richemont_HR_Croatia_Nova_strucna_knjigaPromocija nove, četvrte stručne knjige  TIM ZIP-ove  Biblioteke „Kruh za život“, koja je u svom nastajanju imala snažnu podršku  od strane Richemont kluba Hrvatske, održana je za vrijeme Svečane Akademije.

Knjiga „Suvremene tehnologije u pekarstvu i slastičarstvu – sirovine i proizvodi „,prva hrvatska knjiga u kojoj su temeljito i sveobuhvatno obrađene i suvremene tehnologije za pekarstvo i slastičarstvo kao i sirovine i tehnološki postupci proizvodnje,  autorsko je djelo glavnog  tehnologa tvrtke TIM ZIP,  dipl. ing. Franje Klarića. Urednik knjige je Ivan Bulić, dipl. ing.,  a recenzentica knjige prof. dr. sc. Duška Ćurić  koja je cijenjenim gostima službeno predstavila knjigu.

Svi navedeni počasni su članovi Richemont kluba Hrvatske.

Zaklada Ivan Bulić
Zaklada Ivan Bulić osnovana je na inicijativu obitelji Bulić i tvrtke TIM ZIP.
Zaklada, sukladno odredbama Statuta Zaklade, koristi sredstva Zaklade za poticanje kreativnog i stvaralačkog djelovanja u području pekarstva, slastičarstva i konditorstva, a nagrade, priznanja, potpore, stipendije i ostala novčana sredstva Zaklade mogu dobiti redoviti studenti dodiplomskog ili poslijediplomskog studija koji su svojim radom ostvarili iznimne rezultate, te projekti i radovi fizičkih i pravnih osoba koje daju ili su dale poseban doprinos struci.

Hrvatski Richemont klub jedan je od podupiratelja Zaklade.
Prof. dr. sc. Damir Ježek, dekan Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik je Povjerenstva za izbor kandidata za nagrade. Osim dekana, članovi ovog tijela još su tri doktora znanosti te Ivan Parać, vlasnik tvrtke PAN PEK koja je ujedno i članica hrvatskog Richemont kluba.email

Related with ...:About the author:


Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − five =

Back to Top ↑