Richemont Club Blog logo

Croatia STRUCNI SEMINAR -1

Published: 24 May 2016 | by Richemont Club International

0

STRUCNI SEMINAR – ISKORAK U SVIJET ENZIMA

STRUČNI SEMINAR ZA PEKARE I SLASTIČARE U ORGANIZACIJI RICHEMONT KLUBA I TIM ZIP-a

ISKORAK U SVIJET ENZIMA

  • Svojstva, djelovanje i primjenu enzima u pekarstvu stručno su obrazložile predavačice Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu
  • Praktični je dio po suvremenim standardima, recepturama i tehnološkim postupcima izvodio pekarski stručnjak talijanske tvrtke, Tomasso Zago

U novije vrijeme prehrambeni stručnjaci sve više zagovaraju primjenu enzima u pekarstvu i slastičarstvu, ističući enzime kao biološke proizvode koji utječu na poboljšanje mnogih svojstava i sveukupnu kvalitetu pekarskih i slastičarskih proizvoda. Vođeno tom spoznajom, rukovodstvo TIM ZIP-a odlučilo je tijekom Dana otvorenih vrata u Zagrebu premijerno predstaviti primjenu enzima u pekarstvu, a potom, radi iskazanog velikog interesa za tu temu od strane posjetitelja, organizirati u suradnji s Richemont klubom stručni seminar o enzimima u pekarstvu i slastičarstvu. Krajem svibnja ove godine seminaru je prisustvovalo tridesetak polaznika iz Hrvatske i susjednih država Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Sudionicima su kroz teorijsko izlaganje i živu proizvodnje prenijete najkvalitetnije informacije o enzimima. Svojstva, djelovanje i primjenu enzima u pekarstvu stručno su obrazložile predavačice Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, doc.dr.sc. Dubravka Novotni i dr. sc. Nikolina Čukelj, a tehnologiju enzima i mogućnosti kombiniranja istih stručno su prezentirali predstavnici tvrtke IL GRANAIO DELLE IDEE, vlasnik Federico Alamprese Manes Rossi i direktorica izvoza Anna Simioni. Praktični je dio po suvremenim standardima, recepturama i tehnološkim postupcima izvodio pekarski stručnjak talijanske tvrtke, Tomasso Zago. Grupa je tehnologa s velikom pažnjom pratila iznošenje suvremenih teorijskih saznanja o prednostima enzima te sudjelovala u živoj proizvodnji i degustaciji raznih vrsta proizvoda. Praktični je dio obuhvaćao spravljanje kruha, grissina, peciva, ciabatta, pizza i croissanta u čijoj su se pripremi koristile sljedeće vrste enzima: LIEVITO MADRE, CRISPYENZYMES, BURGERENZYMES, ENZYMATICO, PIZZAENZYMES i SWEETENZYMES.

Polaznicima je seminara osiguran i radni materijal koji će im zasigurno pomoći u daljnjoj primjeni enzima. Stručne prezentacije kao i katalog različitih vrsta enzima vrijedni su izvori akumuliranih informacija o ovoj temi.

Koliko je seminar bio uspješan pokazuju rezultati provedene pismene ankete o korisnosti, kvaliteti i organizaciji seminara koji pokazuju da je ova skupina polaznika jako zadovoljna s odabirom teme i kvalitetnom realizacijom seminara.

STRUCNI SEMINAR -2

email

Related with ...: ,About the author:

The International Richemont Club is the umbrella organisation of the national clubs. Currently 11 European clubs and the Japanese club belong to the International Richemont Club. Further countries interested in joining the IRC are on the waiting list. Richemont – the national and international training centre and service company for all of the bakery-confectionary trade – represents more than just a name and the international secretariat. The Richemont clubs live the Richemont philosophy!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 8 = seventy two

Back to Top ↑