Richemont Club Blog logo

Croatia Richemont_HR_TIM_ZIP_EXPO_02

Published: 23 September 2017 | by Richemont Klub Croatia

0

NASTUP DOMAĆIH I STRANIH RICHEMONTOVACA NA SAJMU TIM ZIP EXPO

Još jedno izuzetno važno ovogodišnje događanje za Richemont klub Hrvatsku bio je sajam TIM ZIP EXPO održan od 14. do 15. rujna 2017. godine u Boćarskom domu u Zagrebu.

Moderne tehnologije, oprema i sirovine predstavljene tih dana okupile su na jednome mjestu sve značajne stručnjake djelatnosti s područja čitave regije kao i dvadeset i pet najvažnijih poslovnih partnera tvrtke TIM ZIP, dobavljača opreme i sirovina iz 9 europskih zemalja.

Sajam je posjetilo preko 800 ljudi iz više od 370 pekara s područja 17 europskih zemalja.  

Cjelodnevna živa proizvodnja raznih pekarskih i slastičarskih proizvoda, atraktivne izvedbe europskih i svjetskih šampiona u pekarstvu i slastičarstvu, prezentacije izloženih strojeva i linija, javna promocija nove stručne knjige, izložba pekarskih i slastičarskih radova i proglašenje pobjednika 5. nagradnog natječaja Zlatne ruke, kao i stručni seminari o aktualnim temama iz pekarske i slastičarske branše bili su okosnica sadržajno bogatog programa Sajma.

Gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić službeno je otvorio Sajam govorom dobrodošlice. Tim je činom dao podršku organizaciji jednog ovakvog događanja koje uspješno okuplja ljude iz godinama nepravedno zanemarivane branše u ukupnom hrvatskom gospodarstvu.  

Richemont klubovi, hrvatski i međunarodni, dali su značajan doprinos programu Sajma. Pekarski i slastičarski stručnjaci iz čak 6 europskih zemalja bili su uključeni u cjelodnevnu živu proizvodnju različitih proizvoda.

Važno je spomenuti da su u proizvodnji sudjelovali pekari iz Austrije, Stefan Strunz i Bernhardt Wagner,  Peter Schramm iz Njemačke, talijanski pekari Tomasso Zago i Simone Fracasso kao i pekari iz Hrvatske , Ana Studen, Bruno Breški, Mihovil Barišić, Tomislav Bečić i Tihomir Šatrović.

Predstavnici dviju tvrtki članica Richemont kluba Hrvatske također su uživo pripravljali svoje proizvode.

Renata Kruhan, vlasnica Pekarnice Zemljič i  bivša predsjednica Kluba, omogućila je pripremu i degustaciju svojih ukusnih tradicionalnih proizvoda.

Slastičarna Vincek, također članica Richemont kluba, predstavila je proizvode od ticcino mase kao i način dekoriranja torti.

Ovom dijelu programa znatno je doprinio svjetski stručnjak u pekarstvu Francois Wolfisberg, predsjednik Richemont kluba Švicarska kao i Jimmy Griffin, poznati pekarski majstor iz Irske. Dva značajna imena europskog pekarstva, pobjednici mnogih natjecanja, uložili su znatan trud i vrijeme kako bi Sajam učinili još atraktivnijim.

Gospodin Wolfisberg impresionirao je posjetitelje pripremom svojih poznatih proizvoda poput St. Gallois kruha, Salee au sucre i Petit boli du ler aout.

Delicija od malina i krušaka, 1,2 m dugačak Conger kruh kao i baguette u obliku morskog konjica u izvedbi Jimmija Griffina također su izazvali veliki interes publike.

 

Stručna predavanja
Richemont klub Hrvatska dao je svoj doprinos i u organizaciji stručnih predavanja kao važnom segmentu događanja.  Seminari su vođeni od strane tri velika stručnjaka koji su zainteresiranima nastojali prenijeti svoje znanje i iskustvo o trenutno najaktualnijim temama struke.

Interes za predavanja bio je znatno veći od očekivanog.

Teme i predavači:

Marijan Katalenić, mr.:
Budućnost kruha

doc. dr. sc. Dubravka Novotni:

Funkcionalna kisela tijesta

sc. Nikolina Čukelj:
Primjena enzima u pekarstvuemail

Related with ...: ,About the author:


Leave a Reply

Your email address will not be published.


five + 1 =

Back to Top ↑